Polymeren

Den Fynske Spilfabrik ligger i den nyrestaurerede 130 år gamle fabrik med det originale navn Aarslev Polymere.

Aarslev Polymere har grundet globaliseringen stået tom i 10 år inden at Faaborg-Midtfyn Kommune valgte at købe den og omdanne den til et kulturelt center for området.  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Projekt Polymeren

Polymerens projekt har følgende beskrivelse:

”Polymeren er en gammel fabrik, et idélaboratorium og et fællesskab, hvor man mødes, som man er - en kulturel legeplads med alverdens aktiviteter.

Af støvet fra Årslev/Sdr. Nærås gamle polymerfabrik rejser sig et kulturelt og socialt samlingspunkt, der favner og forbinde...r de mange fællesskaber, som bærer byen. Her er der lange traditioner for et stærkt naboskab og engagement, som udgør det fundament, Polymeren er bygget på.

Da polymerfabrikken lukkede i 2010 forsvandt en central del af Årslev/Sdr. Nærås historie, og det kunne have været sidste blad i den over 130 år lange fortælling om fabriksbygningerne midt i byen. Men i 2015 overtog Faaborg-Midtfyn Kommune imidlertid de tomme fabrikshaller, og dermed opstod muligheden for at tilføje et endnu et kapitel om den gamle fabrik – denne gang som en socialt og kulturelt smeltedigel for hele kommunen.

Sammen med de øvrige kultur- og fritidstilbud vil Polymeren favne og understøtte en udvikling af det spirende kulturliv, som findes i Faaborg-Midtfyn Kommune. Her vil være plads til alle de aktiviteter, som borgerne efterspørger, men som de eksisterende tilbud ikke har kapacitet til at imødekomme. Polymeren vil tilbyde nye aktiviteter og arrangementer skabt af byens borgere for byens borgere.

Polymeren er et fællesskab, hvor man mødes, som man er. Der er højt til loftet og albuerum til alt fra sport, koncerter, kontorpladser og kreative værksteder til fest, fællesspisning og foreningsliv. Polymeren er et varetegn på kommunens stærke sammenhold og lægger hus til den mangfoldighed af aktiviteter og mennesker, som kommunen er kendt for at rumme. Polymeren er for dem, der vil.”

Polymeren Online

Du kan besøge Polymerens hjemmeside her eller deres Facebookside her.