Kom til reception og spilfremvisning

På globalt plan er spilindustrien en konstant voksende milliardindustri, som hele tiden udvikler sig i takt med fremkomsten af nye teknologier såsom virtual reality.

Samtidig breder spil sig også mere og mere ud i alle aspekter af livet. De figurerer på alle enheder: Telefoner, tablets, konsoller og computer. De fylder i mange aspekter af livet: Fritid, skole og sport. Og de kan bruges til mange ting: Afslapning, læring, underholdning, formidling, genoptræning og socialt samvær.

Derfor giver det også god mening, at vi i Danmark bliver bedre til at støtte op om talentudvikling inden for spilbranchen. Derfor er Den Fynske Spilfabrik, Odense Filmværksted, SDU og FilmFyn gået sammen om at lave kurset ”Manuskriptudvikling til computerspil”. Kurset blev afholdt i november 2018, og var det første kursus i Danmark med lige netop dette fokus.

De 16 kursister var alle folk, der i forvejen var dygtige til at skrive og arbejde med fortællinger – men de manglede en indgangsvinkel til spilverdenen. Med undervisning i både manuskriptudvikling til spil og i spilmotoren RPG Maker MV, fik de denne indgangsvinkel. Resultatet af de to uger blev 16 spændende prototyper på spil. Se flere billeder samt læs mere om kurset her.

D. 18. januar holder vi en reception på Odense Filmværksted, hvor du kan komme og høre mere om projektet, høre professionelle spiludviklere fortælle om den danske spilbranche, samt se og prøve nogle af de spil, der blev udviklet i løbet af kurset.

Program

14.00-14.15: Velkomst ved Fleur Bernburg og Katrine Kraft Hansen.

14.15-15.00: Oplæg ved spil- og manuskriptforfatter Morten Brunbjerg.

15.00-15.45: Oplæg ved CEO for Northplay Michael Flarup.

15.45-16.15: Oplæg ved kursister Aske Langeberg, Mie Tomzak og Catharina Vedel-Smith.

16.15- : Mulighed for at prøve spil. Champagne, snacks og netværk


Michael Flarup

Michael Flarup har siden 1995 lavet spil og efterfølgende deltaget i diverse game jams, hvor han har udviklet adskillige mindre spil. I 2009 stiftede han Robocat, hvor de producerer digitale produkter og spil, og i 2016 stiftede han Northplay, hvor de er mest kendt for spillet Conduct This, som lige nu bl.a. arbejder på vikingespillet Norse. Til receptionen kommer Michael og fortæller om hans egen vej ind i spilbranchen, samt om hvorfor han synes det er vigtigt, at vi i Danmark støtter op om talentudvikling inden for spiludvikling.

Morten Brunbjerg

Morten Brunbjerg har i mange år arbejdet med manuskriptudvikling til både film og spil. Bl.a. har han været lead writer på det flotte indiespil Forgotton Anne, som bl.a. blev nomineret til bedste narrativ ved Golden Joysticks 2018. Til receptionen fortæller Morten om livet som professionel spilforfatter.


Samarbejdspartnere på projektet


Sponsorer af projektet

Kontakt

Har du spørgsmål til receptionen, er du velkommen til at skrive til vores daglige leder, Fleur Bernburg, på: fleur@denfynskespilfabrik.dk.